Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската опера подготвя летните спектакли на открито

Снимка: operasofia.bg

От 21 юли до 13 август Софийската опера и балет ще представи избрана част от своя репертоар на второто издание на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали " и на първия фестивал "Крепост на вековете "Баба Вида" във Видин. В афиша на фестивала в Белоградчик са оперите "Набуко", "Лакме", "Тоска", "Мадам Бътерфлай" и "Пепеляшка", както и балетните спектакли "Зорба Гъркът", "Кармен"/"Рапсодия в синьо", "Дон Кихот"  и пещерната фестивална импресия "Вагнер - "Магура" - богове, великани, джуджета, валкюри". 


Във Видин фестивалът ще има три сцени с общо 2000 места.  На шлеп в река Дунав ще се играе операта "Мантията" от Пучини, както и комичната опера в едно действие "Джани Скики". В крепостта "Баба Вида" пиратите от детския спектакъл "Шегобишко на Острова на чудесата" ще търсят съкровището, което се оказва не богатството, а приятелството. Третата фестивална сцена ще е на площад "Бдинци"  пред Стамбол капия, където ще са балетните спектакли "Лебедово езеро" и  "Зорба Гъркът".

Прима балерината Марта Петкова тази година за втори път ще участва в летния фестивал в Белоградчик. Пред Радио София тя сподели за предизвикателството и вълшебството да се играе на открито. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени