Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лозан Панов се среща с президента Румен Радев относно "ЦУМ гейт"

Снимка: БГНЕС

20 дни след като призова президента Румен Радев за съдействие за проверката на т.нар. скандал "ЦУМ гейт", председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще се срещне държавния глава.

Срещата, която ще се проведе на "Дондуков" 2, е по настояване на съдия номер едно. Тя беше поискана с писмото, с което Панов потърси президентския арбитраж за изясняване на обстоятелствата около среща на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев в офиса в ЦУМ на червения функционер Георги Гергов. Панов получи отказ поради липса на правомощия, който прие с настойчиво разбиране.


Става дума за промени, които да ограничат правомощията на главния прокурор, за каквито на практика той получи отказ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Правомощия да предлага промени в Конституцията има и президентът.  
За срещата Панов – Радев медиите научиха от пресцентъра на ВКС – че тя е работна и мотивирана – двамата да обсъдят взаимодействието между властите с оглед последните събития в съдебната система, както и евентуални конституционни промени, свързани с функционирането на България като правова държава.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна