Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 600 хористи се събират в Балчик на фестивала "Черноморски звуци 2017"

Снимка: архив

Двадесет и два са хоровите състави, които се събират от днес в Белия град, за да участват в VII международен хоров фестивал "Черноморски звуци". 15 от тях ще се борят за Гран при на фестивала и награден фонд от 2500 евро.

Диригентката Валентина Георгиева организира форума от 2011 година насам с активното участие на хористите от "Черноморски звуци". Този път очакванията са за най-мащабното събитие с гости от 10 държави, които ще участват в пет различни работилници, водени от специалисти в различни жанрове хорова музика.

В журито на конкурсната програма са Елиянка Михайлова, Георги Андреев, Михаил Делчев и Валентина Георгиева.

След големия успех на творбата Laudate Dominum, omnes gentes, написана и посветена на фестивала през 2016 г. от словенския композитор и диригент Амброж Чопи, тази година той отново ще подари своя композиция и тя ще се превърне в химн на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци".

Чуйте в звуковия файл още интересни подробности за седмото издание на хоровия фестивал в Балчик в интервюто с артистичния директор Валентина Георгиева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!