Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таско Тасков: В България има натиск върху реферите

Таско Тасков
Снимка: БГНЕС

Футболният съдия Таско Тасков се срещна днес с медиите и обясни мотивите си за решението да прекрати кариерата. 37-годишният софиянец обясни, че има две основни причини, които го карат да вземе това решение. Едната е здравословна, а другата- непрекъснатите интриги в съдийството, според които е обвиняван несправедливо в грехове и грешки, които не отговарят на истината.

Две са причините за това решение- физическата ми годност, е първата. Година и половина имам проблем в коляното, но явно проблемът е доста тежък, а оттам ми се появяват и други проблеми.

Другата причина са интриги и ми омръзна всеки път да казвам какво не съм направил, което е една практика в последните 2-3 години. Ако беше само коляното, щях да се опитам да го преодолея. И ако бяха само интригите, пак щях да опитам да ги превъзмогна. Но когато е съвкупност, ми идва в повече. И усилията, които полагам, не мисля, че си струват съобразно резултатите, които получавам.

Решението ми да се откажа не е взето за 2-3 дни, а е резултат от натрупвания в годините. Много пъти си мислех да спра, но все продължавах. И накрая вече след толкова натрупване, си казах: край.

Но не край изобщо, а просто се оттеглям от професионалното съдийство. А аз сега взех мястото в ранглистата на някое младо момче. Имам 3 мача за една година, а това не е моето.

Лошото е, че ние вече не ходим на мачовете с мъжкарите, а с други хора от съдийството, които са нарочени да вървят напред. И това не е моето, заяви Тасков.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна