Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиано Роналдо е най-богатият спортист според "Форбс"

Кристиано Роналдо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо оглави списъка на "Форбс" за най-богат спортист през последната година. Футболистът на „Реал Мадрид“ и португалския национален отбор е заработил 93 милиона долара, като от тях 58 милиона са от заплати и бонуси, а 35 милиона са от рекламни договори.

На второ място излезе звездата на „Кливланд“ от Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс с 86,2 милиона долара, който измества аржентинския футболист Лионел Меси от „Барселона“, който е трети с 80 милиона.

Швейцарският тенисист Роджър Федерер е четвърти с 64 милиона долара, а пети е баскетболистът от „Голдън Стейт“ Кевин Дюрант с 60,6 милиона долара. Куотърбекът на отбора по американски футбол „Индианаполис“ Андрю Лък е шести с 50 милиона долара.

Единствената жена в топ 100 е тенисистката Серина Уилямс със заработени 27 милиона долара.

Най-много от реклами за последната година е заработил Федерер - 58 милиона, следван от ЛеБрон с 55 милиона и състезателя по голф Фил Микелсън с 40 милиона. Микелсън е 12-и в класацията с 43,5 милиона.

Най-скъпо платен само от заплати и бонуси е Роналдо с 58 милиона долара, следван от Меси с 53 милиона и Лък с 47 милиона долара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени