Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Детска Игриада" събира деца и родители в парка "Заимов"

На 10 юни в парк „Заимов“ ще се проведе за трета поредна година Детска игриада 2017. Събитието е за всички деца между 5 и 12 години, заедно с техните родители, близки и приятели! Тази година "Детска Игриада" ще се проведе под мотото "Сподели радостта от спорта със своето дете", като акцентира върху правилното отношение на децата и родителите към спорта през цялата година.

Всички, които желаят да участват в състезанията, трябва да се регистрират на igriada.az-deteto.bg. На 10 юни записването започва в 9 часа. Участниците ще бъдат разделени на възрастови групи и ще могат да пробват различни спортове, на които ще има демонстрации в парка. Организаторите са предвидили и награди за победителите в отделните дисциплини.

Друга инициатива на платформата Az-deteto.bg е мащабната лятна кампания за насърчаване на детското четене - „Забавното четене”. Целта, която си поставя кампанията е да заинтригува малките читатели и да ги насърчи сами да търсят книги и да четат през лятото! За улеснение децата получават списъци със задължителната литература за ученици от 1-ви до 7-ми клас, както и допълнително препоръчани от сайта книги. В специално създаден електронен дневник всяко дете вписва прочетените книги и отговаря на въпроси относно съдържанието на книгата. Чрез онлайн читателския дневник през септември се определя най-четящия град, най-четящото училище, най-четящото дете и най-четената детска книга. За 2016-та година най-четящият град е Самоков.

В рамките на инициативата се провеждат серия от събития, свързани с популяризиране на детското четене. Първото издание на „Забавното лятно четене” се проведе през 2011 година, а днес кампанията вече се радва на широка популярност, защото освен, че е интересна и забавна, тя възпитава добри навици у децата и им разкрива нови светове и възможности като ги среща с книгите. А повече ни разказва Мария Дуковска от сайта Az-deteto.bg.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени