Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Лудогорец": Не сме абонирани за Шампионска лига

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" има футболисти, с които може да влезе в груповата фаза на Шампионската лига за трети път, заяви старши-треньорът на тима Георги Дерменджиев. Той беше категоричен, че входящите трансфери зависят пряко от изходящите, а такива по всяка вероятност няма да има, що се касае до играчите, съставящи гръбнака на отбора.

Влизаме в един подготвителен цикъл, който трябва да бъде много добре изпълнен, за да се подготвим за Шампионската лига. Това е цел номер едно. Два пъти влизахме като непоставени, а сега е различно. Това е различен психологически фактор и се надявам да се справим. Предполагам, че играчите вече са свежи и са починали със семействата си. Трябва да бъдем здрави и в добро настроение, за да успеем, каза още Георги Дерменджиев. Треньорът увери, че "Лудогорец има футболисти, с които може пак да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. Входящите трансфери зависят от изходящите, като в момента няма нищо завършило.

Играчите ни придобиха рутина и могат да играят срещу всеки в Европа. Срещу "Пари Сен Жермен" имахме възможност дори да спечелим като гости. Отглеждаме си футболистите и внимаваме с изходящите трансфери, за да запазим състава си. Ако идва нов, той трябва да бъде от по-висока класа. Разумни сме и не бързаме с трансферите. Нито с изходящи, нито с входящи. Не искам футболисти, чиято адаптация ще бъде много дълга. Това е важно за израстването на отбора, добави Георги Дерменджиев. Чуйте още от него:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!