Eмисия новини
от 09.00 часа

Български шофьор на ТИР е ранен при тежка катастрофа в Италия

| обновено на 12.06.17 в 17:06
Снимка: БГНЕС

Шофьорът на българския камион, катастрофирал по обед в Италия, е с обгаряния и откаран в болницата на Чезена. Водачът на другия тежкотоварен автомобил, участвал в катастрофата, е загинал на място. По данни на полицията, той е хърватски гражданин. Причините за катастрофата се изясняват. Произшествието е станало на автомагистрала А14 и блокира движението часове наред в посока от и към Болоня.

Двата тежкотоварни камиона са се блъснали един в друг, в резултат на това са се обърнали, единият от тях напречно на пътното платно. Вследствие на удара двата камиона са се самозапалили. Въпреки намесата на пожарникарите, огънят е бил загасен трудно заради товара от хартия и желязо. Двата камиона са изгорели напълно.

Очевидци, спрели зад горящите камиони, успели да помогнат на българския шофьор, докато за хърватския му колега това е било невъзможно, притиснат в обхванатата от пламъците кабина.

Катастрофата е станала между изходите за град Имола и Равена. Трафикът бе блокиран и в двете посоки, където се образуваха задръствания от над 10 км. Движението за над 7 часа бе сложно заради отклоненията извън засегнатия участък от магистралата.


Още от
Български вестници

Преглед на българския печат

публикувано на 18.11.19 в 06:28