Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпуска 6 млн. лева за ремонт на АМ "Тракия" в участъка от Пловдив до Ст. Загора

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Очаква се правителството да отпусне 6 милиона лева за ремонт на активната лента на автомагистрала "Тракия" в участъка от Пловдив до Стара Загора. Това съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Работата по отсечката ще започне през септември, за да не се пречи на пътуванията в активния туристически сезон.

Министър Нанков предупреди, че ще има закъснение в изпълнението на проектите с осигурено европейско финансиране за реконструкция на регионалните пътища. 

Общо 15 са проектите на пътната агенция , за които финансирането е набавено, но заради обжалванията ремонтите ще могат да започнат едва по три направления. В събота ще бъде даден старт на реконструкцията на пътните отсечки Разград-Търговище, Добрич - Варна и Старо Оряхово - Гроздово. В Пловдив министър Нанков участва в семинар на тема "Интелигентни градове“. Той припомни, че отпуснатите за България средства по оперативната програма "Региони в растеж“ са над 1 милиард и 700 милиона лева, като до момента са договорени 58 на сто от парите, а 12 % са вече изплатените. Забавяне се отчита по проекта за модернизация на спешната помощ за 163 милиона лева. Създадена е работна група, която до края на годината трябва да подготви документацията за кандидатстване, допълни Николай Нанков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени