Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийски форум ще разкрие тайните в управлението на личните финанси

Снимка: Архив
Финансовата грамотност е колкото просто занимание, толкова и трудно за усвояване начинание. Според специалистите хората трябва да знаят как да спестяват, но не бива и да бъдат крайно консервативни, за да не изпускат шансове за доходоносни инвестиции. Под мотото “Всичко за личните финанси” ще се проведе Експо „Моите пари“, организирано от едноименния финансов портал.

Публичните лекции и дискусии ще са в  „София ринг мол“ от 16:30 до 19 часа днес и между 11.00 и 18.00 ч.,  през почивните дни.Деян Василев - изп. директор на сайта, разказа, че са привлекли интересни лектори, които да помогнат на хората да се ориентират в богатия свят на личните финанси.

Основен акцент ще бъдат боновете за масовата приватизация. Има над 2 млн. българи, които получиха такива бонове, които сега са акции във фондове, разказа той. Безплатно в рамките на тези три дни хората ще могат да си направят справка в кой фонд са акциите им, както и ще могат да разберат каква е пазарната им стойност към момента.

На форума ще се говори както за спестявания, така и как да се изтегли най-изгодният кредит. Предвидено е да има и финансови образователни игри за деца. Друга интересна тема, която ще бъде засегната е за това как да се управляват най-ефективно недвижими имоти.

Повече чуйте в репортажа на Мария Костова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени