Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Блоранж”-тенденцията в лятната визия за модерна прическа

Снимка: Архив

Всяка година модата ни носи нови тенденции в облеклото, обувките, аксесоарите, както и други елементи на образа. За една жена винаги е важен видът на нейната коса. В народния фолклор са хиляди вицовете за блондинки, но фактите са си факти. Независимо от тенденциите русото е винаги на мода. Медно русо, преливащо в оранжево и праскова-енергията на слънцето с блясъци в косата. В началото на юли месец във Варна предстои голям семинар за тенденциите в прическите през лято 2017. Ваня Славова разговаря с  фризьора Васил Филков:

-Кой са актуалните тенденции?

-За лято 2017 най-различни цветови решения има за всички наши клиенти. Това, което се налага като хит за тази година и ще бъде изключително популярно и набира много голяма скорост това е блоранж- техниката, където русото среща оранжевото. Едни цветове на старо злато с прасковен цвят, под формата на балеажи. Подходящ за вскаква дължина коса. Много актуални са  русите цветове, студените гами за тези, които не искат да бъдат оранжеви.

-Да кажете за дължините на косата. Коя е по-актуална: дългата или късата коса за лятото?

- За мене като фризьор няма граница в това кое е актуално. Най-важното е дължината на косата да отговаря на разбиранията на жената за това тя да се чувства добре в своята визия.  На семинара ще представим асиметрии, изключително къса коса, боядисана в русо, карета;  коса, навита на букли. Важното е всяка една жена, като се погледне, погледът й да сияе от това, което вижда.

- А склонна ли е българката да експериментира със своята коса?

-Да. Българката е смела. В последните години това, което ни радва е, че българката променя външността си. Включително и дами на средна възраст експериментират. По улицата виждате, че шестват ярки тонове успоредно с класическите цветове. Самата българка отделя голямо внимание на своята външност спрямо останалите жени от Европа. Периодът за посещение в един фризьорски салон у нас е 30 дни, докато за Европа този период е 50-60 дни.  Не казвам, че останалите жени в Европа не обръщат достатъчно внимание.

-Нали знаете, че гъркини и испанки ходят на фризьор да си мият косата?

-Това е вътрешно усещане. Когато имате добри продукти, може да си поддържате косата вкъщи, особено ако сте по-сръчни. Други избират фризьорския салон. Вътрешно и индивидуално възприятие е. 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл:






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени