Люси Дяковска с нов музикален проект - „Разходка по Бродуей“

БГНЕС
„Разходка по Бродуей“ се нарича новият музикален проект на Люси Дяковска.

Много любими песни и истории, танци и магия, заедно с невероятната Плевенска филхармония под диригентството на Левон Манукян, е подготвила Люси в топлите летни вечери за публиката от цялата страна.

На 27 юни Люси ще представи проекта си в родния Плевен, преди това на 22 юни ще е в Пловдив, а летните театри на Варна и Бургас я очакват на 30 юни и 5 юли.

За Люси Дяковска всяка среща с публиката е вълнуваща, затова тя винаги приготвя изненади.

Какви са те можете да научите от репортажа на Латинка Светозарова в звуковия файл.


Още от категорията

Гласове и лица от Симфоничния оркестър на БНР: Христо Танев

В последния час на петъчната вечер на 15 декември 2017 рубриката, посветена на инструменталистите от СО на БНР ще ви представи талантливия и завладяващ със своето изпълнителско изкуство, прецизен концертмайстор и водач на виолончелите – Христо Танев. Той е роден в София. Музикалното му образование минава през НМУ „Любомир Пипков“ и в НМА „Проф. Панчо..

публикувано на 14.12.17 в 16:26

Тази вечер в Пловдив – "Оперетна гала: Виена – Будапеща – Париж"

"Оперетна гала: Виена – Будапеща – Париж" ще се състои тази вечер в Градския дом на културата.  Коледният дух на столиците на оперетата идва на пловдивска сцена с най-доброто от Щраус, Калман, Лехар и Офенбах във вихър от валс, чардаш и кан-кан.  Спектакълът е дебют  в оперетния жанр за тенора със световна кариера Иван Момиров и сръбското сопрано..

обновено на 14.12.17 в 16:11
В спектакъла ролята на д'Артанян изпълнява Ованес Торосян

Варна идва в София с "Тримата мускетари"

Само дни след гастрола на варненската постановка на мюзикъла "Котките" в столичния музикален театър, морската столица отново е в София, този път с "Тримата мускетари" . Историята на Александър Дюма-баща (романът е създаден през 1844) оживява с музиката на Максим Дунаевски, който лично присъства на премиерата на своя мюзикъл във Варна през лятото и..

публикувано на 14.12.17 в 15:55
Петър Македонски и Надежда Цанова

Петър Македонски и Надежда Цанова с поредна награда и нови записи като дуо

На 10 декември на галаконцерт в Париж дуото Петър Македонски - тромпет и Надежда Цанова - пиано бе удостоено с Гран при на Третия международен конкурс за инструменталисти и композитори “ La Musique et la Terre ”. Същата вечер първа награда получи и 9-годишният български пианист Константин Башиков, третокласник в Националното училище за музикално и..

публикувано на 14.12.17 в 11:17
На сайта на Стинг вече е отразено участието му в Пловдив

Стинг идва за два концерта в Пловдив през юни 2018-а

Изключителният музикант и звезда в поп и рок музиката ще дойде в България и през следващата година за два уникални концерта – на 19 и 20 юни 2018 г. в   Античния театър на Пловдив, съобщиха от Sofia Music Enterprises . Композитор, певец, автор на песни, актьор, писател и активист - Стинг е един от най-великите артисти на световната музикална..

публикувано на 14.12.17 в 11:05

Каролина Фойерхармел Рибейро – едно бразилско слънце в България

Каролина Фойерхармел Рибейро носи в себе си слънцето на Бразилия и усмивката постоянно грее на лицето й. В България я довежда музиката. Аз съм бразилка, родена съм в Сао Пауло. Учих в нашия университет цигулка. Тогава се запознах с една българска преподавателка по цигулка, която е живяла в Бразилия – Евгения-Мария Попова. Много..

публикувано на 14.12.17 в 09:38
Керъл Кинг

Керъл Кинг

Повечето от нас имат любими песни. Щом ги чуем веднага започваме да припяваме, да тананикаме мелодията, а който е по-смел, пее и с цяло гърло. Разбира се, почти винаги знаем кой пее любимата ни песен. Но истината е, че рядко се запитваме кой е написал музиката, текста, да не говорим че не стигаме до аранжимента. Преди малко чухме един от хитовете на A-Ha –..

публикувано на 14.12.17 в 08:55