Русия прекратява взаимодействието си със САЩ по меморандума за избягване на инциденти в Сирия

ЕПА/БГНЕС
Русия прекратява от днес взаимодействието си със Съединените щати по меморандума за избягване на инциденти в Сирия заради свален вчера от сили на водената от САЩ международна коалиция сирийски бомбардировач.

Руското министерство на отбраната съобщи още, че самолетите и дроновете на коалицията, които летят в районите на изпълнение на задачи на руската авиация, ще се съпровождат от средства на руската противовъздушна отбрана в Сирия.
Още от категорията

Йотова призова Заев за по-скорошно ратифициране на Договора за добросъседство

Договорът за добросъседство между България и Македония да бъде ратифициран час по-скоро от парламентите на двете страни, e призовала вицепрезидентът Илияна Йотова на среща в Скопие с македонския премиер Зоран Заев .  Договорът за добросъседство е обнадеждил Македония да намери решение с Гърция на проблема с името , е посочил Заев...

обновено на 15.12.17 в 14:58

Р. Ердоган: Започваме инициативи в ООН за анулиране на решението на САЩ за Йерусалим

Турция ще предприеме действия в рамките на ООН срещу решението на Съединените щати да признаят Йерусалим за столица на Израел. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеосъобщение пред събрало се множество в град Коня, разположен на централното Анадолско плато. Анкара първо ще опита да търси анулиране на решението в рамките на Съвета..

публикувано на 15.12.17 в 14:33

Цветанов: Да казваш, че ще наложиш вето по нещо, което още не е прието, е несериозно

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като "несериозно" намерението на президента Румен Радев да наложи вето и на приемания в момента на второ четене антикорупционен закон. Цветанов заяви: Да се изказваш, че ще наложиш вето, по нещо, което още не е прието – смятам, че това е абсолютно несериозно. Ние сме..

публикувано на 15.12.17 в 14:12

Зелена светлина за втора фаза по преговорите за Брекзит даде Европейският съвет

Европейският съвет даде зелена светлина за втора фаза по преговорите за Брекзит.  Лидерите на страните-членки приеха заключението на Европейската комисия, че може да се премине към търговските преговори по излизането на Великобритания от Европейския съюз. Очаквайте подробности!

публикувано на 15.12.17 в 13:52
Томислав Дончев

Томислав Дончев: До края на 2018-а институциите ще могат да си кореспондират само по електронен път

До края на 2018 година ще стане възможно кореспонденцията между институциите да става само по електронен път. Това обяви на парламентарния контрол заместник-министър председателят Томислав Дончев : За да имаме истинско електронно управление, трябва да прекратим практиката гражданите да носят документи в администрацията – тази информация е..

публикувано на 15.12.17 в 13:22
 Ангел Попов

Цацаров: Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов ще бъде обвинен в измама

След няколкомесечно разследване прокуратурата повдигна обвинение за измама на заместник-министъра на транспорта  Ангел Попов, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров: Измамата касае негова дейност, преди да стане заместник-министър. Измамата касае паричната сума от 8000 хиляди евро, която е била предложена, поискана и взета от негови колеги..

публикувано на 15.12.17 в 13:16
Николай Нанков

Николай Нанков: За най-бедните и уязвими социални групи ще има и водни помощи

Държавата ще помогне на най-бедните, които не могат да си плащат по-висока цена на водата. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков   преди решението на КЕВР за поскъпване на водата, което се очаква по-късно в петък:  Те ще се раздават по почина на енергийните помощи и ще се изплащат на най-бедните и уязвими социални..

публикувано на 15.12.17 в 13:15