Пожар изпепели къща в Пловдив

БГНЕС
Пожар изпепели къща в пловдивския район "Западен". Спасени са жена и две деца, които не са пострадали.

Огънят е тръгнал от гаража на къщата и за минути се разпрострял по горните етажи. Сигналът за пожара е подаден на телефон 112 от съседи, които са помогнали на 31-годишната Вяра Ганева да изведе децата – 3-годишният ѝ син и друго 4-годишно дете.
 
В гасенето се включиха 4 екипа на пожарната. Причините за инцидента се разследват.
Още от категорията

А. Герджиков: Трябва да се говори за връзката между висшето образование и пазара на труда

От самото създаване на Рейтингонвата система, Софийският университет  винаги е бил на първо място в много професионални направления. Имаме 27 от 52 професионални направления и обикновено сме на първо място в 23 или 24.  Това е естествено, защото качеството в Софийския университет винаги е било високо, просто отскоро го измерваме по различни..

публикувано на 14.12.17 в 18:07
Юлий Павлов

Център за анализи и маркетинг: 25.9% за ГЕРБ и 22.4% - за БСП, ако изборите бяха днес

Ново социологическо проучване показва, че ако парламентарните избори бяха днес, за партия ГЕРБ биха гласували близо 26 процента, а за БСП - 22 на сто от избирателите.  Националното изследване е на Центъра за анализи и маркетинг.  Сред политиците с най-високо доверие се ползва президентът Румен Радев - близо 65%, следван от омбудсмана Мая..

публикувано на 14.12.17 в 17:40

Явор Колев: От началото на годината у нас са задържани 80 заподозрени за педофилия

Всяко пето дете в България е имало среща с човек, с когото се е запознало в интернет. Това беше обявено на конференция в София, организирана от УНИЦЕФ и Агенцията за закрила на детето.  Явор Колев от ГДБОП съобщи, че от началото на годината у нас са заловени 80 души за педофилия:  Получаваме ежедневно информация за такива лица, които са..

публикувано на 14.12.17 в 17:29
Четирите български номинации на биосферни паркове от нов тип по програмата „Човекът и биосферата“ към ЮНЕСКО: „Централен Балкан“, „Червената стена“ (на горния ред), „Сребърна“ и „Узунбуджак“ (на долния ред)

От биосферните паркове до зоопарковете

• Не е задължително да сме поети-сюрреалисти като французина Рьоверди, за да стигнем до неговата сентенция, която съвсем на място коригира добре познатият оригинал на Луи ХIV, в който естеството на природата е заменено от абсюлюта на върховната власт. Достатъчно е да сме реалисти и да обичаме самата природа, като не забравяме, че сме част от нея. През..

публикувано на 14.12.17 в 17:10

130-годишни секвои спечелиха националния конкурс "Дърво с корен" 2017

Секвоите край кюстендилското село Богослов са тазгодишният победител в конкурса "Дърво с корен". Те са на 130 години и ще представят България в Международния конкурс "Европейско дърво на годината 2018". В надпреварата участваха общо 10-вековни дървесни видове, номинирани от цялата страна. Любомира Колчева от организатора на конкурса - фондация..

публикувано на 14.12.17 в 17:06

Предстои обследване на храм-паметника "Св. Ал. Невски" за реставрацията му

Реставрацията на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” е била тема на разговор между патриарх Неофит , синодални митрополити и министрите на регионалното развитие и на културата, съобщиха от Синода на БПЦ.  Министрите Николай Нанков и Боил Банов са дали уверения, че незабавно може да започне обследване на сградата и набелязване на..

публикувано на 14.12.17 в 16:34

Цацаров: Твърденията за нарушения при прилагането на СРС да бъдат обсъдени от ресорните комисии в НС

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява твърденията за тежки нарушения при прилагането на специални разузнавателни средства да бъдат обсъдени на съвместно заседание на парламентарната комисия за контрол над службите и комисията по вътрешна сигурност. Цацаров предлага заседанието на двете парламентарни комисии да бъде открито за медиите. С тези..

публикувано на 14.12.17 в 15:53