Пожар изпепели къща в Пловдив

Снимка: БГНЕС
Пожар изпепели къща в пловдивския район "Западен". Спасени са жена и две деца, които не са пострадали.

Огънят е тръгнал от гаража на къщата и за минути се разпрострял по горните етажи. Сигналът за пожара е подаден на телефон 112 от съседи, които са помогнали на 31-годишната Вяра Ганева да изведе децата – 3-годишният ѝ син и друго 4-годишно дете.
 
В гасенето се включиха 4 екипа на пожарната. Причините за инцидента се разследват.
Още от категорията

Важна цел пред обществените медии е да казват истината

Недостатъчното финансиране, дигиталното развитие и ангажирането на младата аудитория са предизвикателствата, пред които са изправени всички обществени медии в Югоизточна Европа, стана ясно по време на форума, организиран от БНР. Директори на балканските медии коментираха пред Радио България актуалните проблеми в медийната среда: Ролята на..

публикувано на 21.05.18 в 13:31

Разледваният за сводничество в Испания Пламен Темелков отново e кмет на Семчиново

Разледваният за сводничество досегашен кмет на село Семчиново Пламен Темелков отново поема управлението. Той беше преизбран на кметския пост с 200 гласа преднина пред опонента си от ДПС Димитър Джамов. Предишният мандат на Темелков беше предсрочно прекратен заради четиримесечен престой в испански следствен арест. Сега той е на свобода под парична..

публикувано на 21.05.18 в 13:31

ТИР разля 23 тона зехтин тази сутрин на АМ "Марица" край Харманли

Хърватски тир е катастрофирал и е разлял 23 тона зехтин тази сутрин на магистрала "Марица" близо до Харманли. 31-годишният шофьор, управлявал камиона с несъобразена скорост, изгубил контрол над управлението и се ударил в дясната мантинела. Платното се почиства. В този участък превозните средства трябва да се движат с по-ниска скорост и особено..

публикувано на 21.05.18 в 13:22

Във всички училища от Благоевградска област, където се провежда матура, има видеонаблюдение

Във всички училища от Благоевградска област, където се провежда матура и национално външно оценяване по български език и литература, има видеонаблюдение. На двама ученици работите са били анулирани, тъй като са били на изпит с мобилни телефони. Около 94 процента от дванайсетокласниците в областта са се явили на зрелостният изпит тази сутрин...

публикувано на 21.05.18 в 12:53

Къде в Русия се псува най-много

Социологическата агенция ZOOM MARKET направи изследване в кои руски градове се псува най-много. Изследването е обхванало 3000 души на възраст между 18 и 54 години. Според данните на социолозите най-много се псува в Перм, Воронеж и Иваново. В десетката влизат още Оренбург, Тамбов, Челябинск, Кемерово, Брянск, Ростов на Дон и Липецк...

публикувано на 21.05.18 в 12:52
На срещата на обществени медии от Югоизточна Европа, организирана от Българското национално радио, взеха участие представители на Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора

Акценти от срещата на обществените медии от Югоизточна Европа

На срещата на обществени медии от Югоизточна Европа, организирана от Българското национално радио в Правец на 16 и 17 май, взеха участие представители на Албания, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна Гора. Срещата беше инициирана от генералния директор на БНР Александър Велев, в..

публикувано на 21.05.18 в 12:25

Български архитекти получават световна награда за интериорен дизайн

Български архитекти получават световна награда за интериорен дизайн, след като техен проект бе избран сред силна конкуренция от жури, включващо над 200 влиятелни критици и дизайнери. Те грабват платинената си награда в категория "Интериорен и изложбен дизайн" от A’ Design Award. Конкурс, който има за цел да подчертае отличната квалификация..

публикувано на 21.05.18 в 12:23