Деца от Великотърновско протестират срещу войната по пътищата

Децата от четири села в община Велико Търново ще протестират срещу войната по пътищата днес при откриването на Лятната полицейска академия. Пътната безопасност ще е основната тема на заниманията с децата от региона през ваканцията.

Детската лятна полицейска академия се провежда в община Велико Търново за седма поредна година. За откриването й днес в село Шемшево се очаква да се съберат над 400 подрастващи от 20 Центъра за работа с деца и младежи в региона.

Основна тема на Академията това лято ще е войната по пътищата и състоянието на пътната мрежа. Децата от селата Миндя, Къпиново, Церова кория и Пчелище готвят детски протест.

С децата през ваканцията ще има занимания за избягване на различни престъпления, ограничаване на агресията и трафика на хора. Предвидени са много спортни занимания.

Още от категорията

Столична община подготвя създаването на отделни алеи за велосипедисти в парковете

Столична община подготвя създаването на отделни алеи за велосипедисти в парковете. Специални знаци ще напомнят на велосипедистите да намаляват скоростта. В предаването „Хоризонт до обед“ Милена Васева – директор на Общинско предприятие „Паркове и градски градини“, уточни, че по програмата за изграждане на веломаршрути в София се работи от преди..

публикувано на 21.05.18 в 11:47

110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явяват на националните изпити по български език и литература

110 хиляди ученици от 7-и и 12-и клас се явяват на националните изпити по български език и литература. За поредна година те се провеждат в един и същи ден.  Вариант 24 изтеглиха за матурата по Български език и литература за 12 клас. Както всяка година, вариантът беше генериран рано сутринта в Министерството на образованието от над 11..

обновено на 21.05.18 в 11:41

Инспектори от ИАРА са открили 60 коша за раци при нощна проверка във водите на язовир Батак

При нощна проверка във водите на язовир Батак инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури са открили 60 коша за раци, с различна дължина – от 3 до 8 метра. В тях са открити 150 кг раци, които са върнати в язовира, а съоръженията са конфискувани. Притежателите им все още са неизвестни.  Преди ден, пак в същия район, е задържан мъж,..

публикувано на 21.05.18 в 11:14
Александър Христов

Започва 12-ото издание на ежегодния PR фестивал

12-ото издание на ежегодния PR фестивал, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността, ще се проведе днес и утре. Създаването и управлението на съдържание, дигиталната еволюция на комуникациите – това е акцентът на тазгодишното издание на PR фестивала. Все по-важно е съдържанието, което създаваме ние, професионалните..

публикувано на 21.05.18 в 11:13

Сигнали за завишена смъртност във Варненския делфинариум, от там отричат

Две новородени делфинчета са умрели във Варненския делфинариум след 2014 г. при неизяснени обстоятелства. Други две са били обявени за мъртви при раждане. Това съобщава онлайн изданието „Дневник“, което се позовава на информация, получена тази година от източник, работещ в Делфинариума и пожелал анонимност. Според него причината за смъртта на..

публикувано на 21.05.18 в 10:55

Турски гражданин е задържан за подкуп на пътя

Турски гражданин е задържан за подкуп на пътя. При проверка на автопатрул в Свиленград мъжът отказал да даде проба с дрегер и предложил рушвет от 150 евро на двама полицаи.  Шофьорът е задържан за 24 часа, съставен му е акт и му е отнета книжката.

публикувано на 21.05.18 в 10:42

Голяма част от Ямбол днес ще остане без вода заради подмяна на главен водопровод

Голяма част от Ямбол днес ще остане без вода. Причината е подмяна на главен водопровод. В няколко ямболски квартала, включително и централната градска част, водоподаването днес ще бъде преустановено, съобщиха от местното ВиК дружество.  Ремонтът на основния пешеходен мост към градския парк, в момента дава възможност за подмяна и на главен водопровод..

публикувано на 21.05.18 в 10:33