Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Михайлов: ЦСКА - София е правоприемник на "Литекс", за УЕФА – нов клуб

Борислав Михайлов
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде своето мнение относно недопускането на ЦСКА - София до участие в евротурнирите. Михайлов за пореден път заяви, че е направил всичко възможно да спести санкцията на "червените" от УЕФА, но сам призна, че усилията му са били напразни. 

Темата с ЦСКА е на УЕФА, а не на БФС. Аз знам това, което знаете и вие. 12 минути преди жребия получихме писмо, че отборът не се допуска. Това е. Доколкото знам, от ЦСКА ще обжалват. Казусът е много сложен. Не знам дали обжалването ще даде резултат. Надявам се да е така, започна Борислав Михайлов.

БФС е издал лиценз на ЦСКА и за българското първенство, и за Европа. Ние сме спазили цялата процедура. Аз защитавам всички клубове и не се притеснявам, че футболният съюз може да бъдем наказан. Според УЕФА има сериозно нарушение на правилата. Всичко, което е трябвало да бъде направено от мен и БФС, е направено. ЦСКА при нас не е нов клуб. Той е правоприемник на "Литекс". По българското право те са правоприемник на "Литекс". За УЕФА обаче това е нов клуб. Това е разликата. Нашите усилия бяха тази санкция от три години за ЦСКА да не бъде налагана или поне да бъде намалена, добави Борислав Михайлов. 

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени