Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП напуска Председателския съвет на парламента

Снимка: БГНЕС
БСП напуска Председателския съвет на парламента. Социалистите ще поискат извънредни заседания на комисиите, за да гледат предложените от тях законопроекти. Решението идва, след като от парламентарната група се оплакаха в началото на днешното заседание, че комисиите бавят разглеждането на предложени от левицата законопроекти. Корнелия Нинова обясни:

Има една хубава новина. На втория месец от свикването на парламента има внесени законопроекти от Министерски съвет и управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим, преди да се разпуснете във ваканция, изморени от тежкия труд. Ясни са двойните стандарти. Не разчитаме повече на дадена дума. Напускаме Председателския съвет. Там решавайте вие каква законодателна програма да внасяте в зала.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви: 

Защо вие, след като не сте съгласни с този дневен ред, защо не отправите предложение за включване на вашите законопроекти в дневния ред? Ще изпратя днес писма до всички председатели на комисии с подканяне да се гледат своевременно проекти.

Няма как да се включват в дневния ред законопроекти, които не са разглеждани в комисия. Съжалявам, че го обяснявам това нещо. Трябва да кажем коректно, че не са изтекли и сроковете по правилника. Има двумесечен срок.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени