Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителният директор на БФС: На правилен път сме

Снимка: Sportal.bg

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разкри пред БНР повече подробности около регламента на първенството. Първа лига ще бъде в същия формат като миналия сезон, а според Попов гледаемостта е нараснала сериозно.

Миналата година футболните клубове приеха тази схема на игра, гласуваха я за три години. Знаете, че имаше напрежение за баража за Първа лига, но в края на краищата спазваме правилата и доказахме, че сме прави. Вие сами виждате това, което се случи с УЕФА. Затова аз смятам, че всяко ново нещо трябва да има период от 2-3 години и ако се окаже, че е необходимо, клубовете след три години ще се съберат и ще предложат някаква промяна.



От това, което имаме като информация в разговорите си с представителите на Нова телевизия, разликата в гледаемостта е огромна, в сравнение с миналото първенство. Освен това стадионите са обновени, аз затова благодарих на спонсорите и общините. Вие сами виждате, че стадионите в Русе и Горна Оряховица бяха пълни. Това е начинът да върнем хората по стадионите. А щом мачовете се посещават, значи това е правилният път, заяви Борислав Попов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени