Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Чиновници ще остават без заплата, ако тормозят гражданите за хартиени документи. Това е водещата тема за днешния "24 ЧАСА". Всекидневникът пише, че администрациите, които бойкотират облекчаването на гражданите и бизнеса, като продължават да им изискват документи на хартия, ще губят субсидията си от бюджета. Тази мярка се обмисля в Министерския съвет, за да се задвижи поисканата от премиера Борисов реформа.

"ТРУД"
цитира доклад на германската фондация "Фридрих Еберт", според който бежанският маршрут се е изместил през България. В доклада пише още, че полицаи подпомагат транзита на имигранти.

България търси и спонсори за председателството на ЕС, пише на първата си страница вестник "СЕГА". Според изданието, въпреки че е одобрен бюджет от 150 млн. лева за европредседателството, страната ни ще разчита на спонсори за осигуряването на част от логистиката и материалите за събитията.

Според водещото заглавие на "ДУМА" БСП внася промени в закона за семейните помощи за еднократно подпомагане от 250 лева за всяко дете от 1-ви до 4-ти клас. Социалистите са изчислили, че за това са необходими около 30 милиона лева, които могат да бъдат взети от излишъците, с които се хвали правителството.

"СТАНДАРТ"
пише, че ваканцията на плажа е непостижима мечта за всеки втори българин. Това показват данните от изследване на Националния статистически институт за доходите и условията на живот. Според тях почти една трета от българите живеят в лишения и не могат да си позволят да ядат месо, пиле или риба всеки втори ден. А близо 40% стоят на студено през зимата.

В "МОНИТОР" четем, че данъчни под прикритие са запечатали зоопарк край Бургас. Принудителната мярка е наложена заради неиздаване на касови бележки. Инспектори под прикритие, маскирани като туристи, пристигнали в зоологическата градина и платили входната такса, но не получили касов бон. От НАП уточняват, че от началото на годината в бургаския регион тази мярка е наложена повече от 130 пъти.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна