Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Брюксел продължат дискусиите за имиграцията, търговията и цифровизацията на икономиката

Европейски съвет ЕС Брюксел европейско знаме

Лидерите от Европейския съюз ще продължат дискусиите си с дебати за постигнатото по темите за имиграцията, търговията и цифровизацията на икономиката.

Председателят на ЕЦБ Марио Драги ще представи пред държавните лидери анализ за финансово-икономическото състояние на Европа и в частност на страните от еврозоната.

Франция настоява в заключенията да бъде включен ангажимент за ограничаване на чуждестранни инвестиции в специфични случаи, когато става дума за сектори, свързани с националната сигурност.

Следва обобщение на резултатите от миграционните реформи по време на Малтийското ротационно председателство, като лидерите трябва да дадат насоки какво да се прави с миграционния маршрут от Либия през Средиземноморието и как да се преодолее блокажа по разпределението на бежанци по квоти.

Министър-председателят на Естония Юрий Ратас ще информира за плановете за законодателни решения по цифровизацията по време на Естонското ротационно председателство идните 6 месеца. Очаква се лидерите да обещаят ускоряване на инициативите за изграждането на т.нар. "Цифров единен пазар".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!