Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска песен в помощ на талантливи деца без родители

Снимка: архив
Няколко талантливи актьори, музиканти и популярни лица, обединиха усилия в проект за развиване на талантите на деца, които нямат възможност или родителска подкрепа за това, чрез песента „Вечни деца“.

Филип Аврамов, Ралица Ковачева-Бежан, Мариана Йотова, Йоана Буковска-Давидова, Росен Пенчев, Иван Гатев и Васко Кръпката са изпълнители на тази песен, която има за цел да популяризира каузата на Неправителствена организация “Операция Плюшено мече”.

Екипът на организацията е събрал десет талантливи деца, лишени от родителска грижа и от социално слаби семейства, които с помощта на ментори, учители, експерти и успели известни личности ще сбъднат мечтите си.

Песента „Вечни деца“ ще бъде химн на тази кауза, а в бъдещия ѝ видеоклип ще бъде изписана сметката, чрез която ще се събират средствата за благородната цел. Парите ще отиват за осигуряване на уроци, тренировки, обучение и практика за развиване на талантите на децата в различни сфери, като свирене на цигулка, народно пеене, народни танци, рисуване, кану-каяк и футбол.

Още - чуйте от репортажа на Петя Зунгорлиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна