Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заграждения, поставени от собственик на частен имот, спират достъпа на колите до плажа "Силистар", твърди концесионерът на ивицата

Достъпът на линейките, както и на общинските автомобили не е затруднен, твърди кметът на Царево Георги Лапчев

Снимка: www.stockvault.net

Достъпът на автомобили, включително и на линейки до плажа "Силистар", е блокиран. Това е написал в жалба до Министерството на туризма и Областната управа в Бургас концесионерът на плажната ивица Стойчо Монев. Той уточнява, че загражденията са поставени в края на общинския път, където започва частен имот, превърнат в къмпинг. 

Заграждения, поставени от собственик на частен имот, спират достъпа на колите до плажа в местността Силистар, каза концесионерът на ивицата Стойчо Монев:

Достъпът до плажа по кадастрална карта е осъществен чрез два общински пътя, единият от които го има само на картата - тоест, този път  не съществува на практика, тъй като е обрасъл. Вторият се забива в частен имот и също не достига до плажа.

Достъпът на линейките, както и на общинските автомобили не е затруднен, твърди кметът на Царево Георги Лапчев. По думите му колите могат да спират в края на общинския път, а оттам остават 62 метра до плажната ивица.
Собствениците на земите изобщо не възпрепятстват преминаването на линейка. Линейката беше на плажа, а това означава, че все пак някак си е стигнала до там. Достъпът е напълно възможен. Аз с лекият автомобил стигнах до самия край и се върнах.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна