Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Македония бившите управляващи от ВМРО-ДПMНЕ за пореден път атакуваха Заев заради разговорите в София

Свърши времето на изолация на Македония, идва време на сътрудничество и добросъседство, заяви в отговор управляващата партия СДСМ

Снимка: БТА

Разпродажба на национални интереси - така доскорошните дългогодишни управляващи в Македония от ВМРО-ДПМНЕ наричат в поредната си декларация обявеното по време на посещението на новия премиер Зоран Заев в София предстоящо подписване на договор за добросъседство с България.

От партията на Никола Груевски недоволстват, че вече три дни Заев си мълчал и не съобщавал за какво се е договорил в София, като обвиняват премиера, че не се е допитал до македонските граждани. ВМРО-ДПМНЕ се питат дали чрез промени в учебниците по история не се цели да е да бъдат отречени македонският език, култура и история.

Социалдемократическият съюз на Заев отвърна също с декларация: Свърши времето на изолация и конфликти с демократичния цивилизован свят, в които ВМРО-ДПМНЕ държеше Македония цели 11 години, се казва в декларацията и наред с това се изтъкват ползите за Македония от сътрудничеството, приятелството и добросъседството на Балканите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна