Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева
3 капана дебнат в Гърция, предупреждава вестник 24 часа. "Не качвайте на стоп, не носете гориво в туби, не къмпингувайте диво. Влиза се в затвора!", пише изданието на първата си страница. Десетки хиляди българи  и това лято са планирали да пътуват със собствен превоз в южната ни съседка. Това обаче може да им струва много нерви, пари за адвокати и проблеми с властите, ако полицията установи, че возят имигранти. Глобата за неправилно паркиралите в южната ни съседка е 700 евро, като тя е придружена и с отнемане на шофьорската книжка за 20 дни, съобщава "Труд".

Според данни на Института за анализи и оценки в туризма, над 1 милион и 100 хиляди българи са пътували до Гърция през миналата година, като около 950 хиляди от тях са го направили с цел туризъм. Подобна статистика се очаква и за тази година, съобщава Труд.

Междувременно по време на двудневната си визита в южната ни съседка президентът Румен Радев е призовал да бъдат построени нови гранични пунктове с южната ни съседка и да бъде доизградена инфраструктурата на съществуващите контролно-пропускателни пунктове.
В Атина президентът е изтъкнал, че освен туристите признак за добрите съседски взаимоотношения са и увеличените гръцки инвестии в България, пише 24 часа.

Българите вече плащат, за да държат парите си в банка", информира Сега.
Лихвите по депозити наближават нулата, а таксите изяждат и минималната доходност. Допълнителен ефект за обезценяването на парите на влог има и завърналата се инфлация. Парадоксално е обаче, че въпреки безпрецедентно ниските лихви спестяванията в банките продължават да се увеличават, пише вестникът.

Слагат край на вечния борч, пише в заглавие Телеграф.
Промени в Гражданскопроцесуалния кодекс предвиждат всички дългове, натрупани до 2007 г., да бъдат занулени.
В момента над 600 хиляди домакинства имат дългове.
Предложението се подкрепя от Асоциацията на банките, Камара на частните съдебни изпълнители и Министерството на правосъдието, отбелязва Труд.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна