Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Бийл: Помогнах на едни от най-богатите хора да превърнат богатството си в стойност

Стив Джобс и Дмитрий Медведев - САЩ, Силициевата долина, 23 юни 2010 година
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бизнесът в САЩ ще се справи с промените, които ще направи президентът Доналд Тръмп - това заяви в интервю за  предаването "Събота 150" Лари Бийл, едно от знаковите имена от Силициевата долина, познат и като човек, инвестирал парите на Стив Джобс:

Имах късмета да израсна в Силициевата долина, когато там бяха Стив Джобс, Дейвид Пакард и някои от най-емблематичните личности, които реално създадоха облика й. Бизнесът ми беше да управлявам парите им. Те не се интересуваха от парите, които печелеха - мислеха единствено и само за технологиите и за услугите, които предлагат на клиентите си. Знаете ли, имах невероятният шанс да управлявам парите на 300 от най-богатите хора в Силициевата долина и само двама от тях работеха, защото искаха да стават по-богати, сподели Лари Бийл и допълни:

Парите са хубави, сам, когато човек ги харчи. Ако започнете да трупате богатство, което е по голямо от това, което ви е необходимо да живеете, започвате да се тревожите - хората искат да общуват с вас само заради парите ви, децата ви започват да се чудят кого ще предпочетете в наследството си. И именно в това беше моят бизнес, каза още Бийл и обясни:

Намерих едни от най-богатите и тъжни хора в света и им помогнах да превърнат богатството си в стойност, а истинската стойност е в социалните дейности, във възможността да се помага на хората. Затова винаги казвам: "Ако вие, господин богаташ, искате да управлявам парите ви, дайте ми смисъл, и аз ще го направя. Готов ли сте да превърнете успеха в дейност със световна значимост?"

 

Във връзка с водената от президента Тръмп политика и обявените рестриктивни мерки по отношение на миграцията Бийл отбеляза, че за щастие по темата има повече говорене, отколкото реални действия, като допълни:


Миграционната политика на Тръмп няма да спре хората да търсят най-добрите възможности и технологичните компании да привличат добри кадри. Затова не вярвам неговата политика срещу емигрантите да се отрази пагубно на бизнеса – той е там, където са парите и Доналд Тръмп го знае. Разбира се, винаги го има въпросът какво ще се случи. Но аз мисля, че бизнесът ще успее да се нагоди към ситуацията.  


Цялото интервю с Лари Бийл, който разказва как се прави успешен бизнес, защо най-богатите хора не могат сами да инвестиратп парите си, както и любопитни подробности за работата си със Стив Джобс - може да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени