Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" (Пловдив) и "Верея" направиха 2:2 в контрола

"Ботев" (Пловдив)
Снимка: botevplovdiv.bg

Носителят на купата на България и участник в "Лига Европа" "Ботев" (Пловдив) завърши 2:2 (1:0) срещу "Верея" в контролна футболна среща, играна в село Покровник край Благоевград.

"Жълто-черните" поведоха в резултата в 44-ата минута с гол на Лъчезар Балтанов от спорна дузпа, отсъдена от главния арбитър Георги Димитров за нарушение срещу Пламен Димов в наказателното поле. Две минути след почивката Елиаш да Силва изравни с глава след центриране от фаул на Милен Танев.

В 53-ата минута "Ботев" отново поведе. Един от най-добрите в мача Крум Стоянов проби от ляво и центрира към непокрития в наказателното поле Фелипе Бризола, който прати топката в мрежата. В 81-ата минута "Верея" пак изравни. След центриране на Милен Танев отблизо Селим Бен Джамия вкара за 2:2. Тодор Неделев започна като титуляр за "Ботев", но след половин час беше заменен принудително заради травма. След срещата той обясни, че контузията не е сериозна и очаква да бъде готов за мача от "Лига Европа" срещу албанския "Партизани" на 29 юни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени