Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите в МВР излизат на протест на 5 юли пред храма "Свети Александър Невски"

Протестите ще са всекидневни по време на европредседателството, ако няма разбирателство за заплатите

Снимка: БГНЕС
Полицейските синдикати обявиха, че излизат на простест на 5 юли пред храм-паметника „Св. Ал. Невски“.
Към ръководството на МВР беше отправено предупреждението за всекидневни протести по време на европейското председателство на България, ако до края на годината няма разбирателство за заплатите.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР допълниха, че протестите само започват на 5-ти юли, но ще продължат на всички празници на Министерството на вътрешните работи, ако не бъде постигната договорка с министъра за увеличение на заплатите.
В същото време от синдикатите обявиха, че са готови да разговарят с Министерството на вътрешните работи за процентът, с който трябва да бъдат увеличени полицейските възнаграждения, за начините това да се случи, сроковете, както и за фактът дали на всички служители в МВР трябва увеличението да бъде с еднакъв процент.
От Синдикалната федерация обаче поставиха ясно и категорично условие, че оттук нататък ще водят преговори единствено в присъствието на вътрешния министър Валентин Радев.
 В синдикатите вече са получени сигнали за това, че ръководството на МВР се готви да направи опити да провали протеста на 5-ти юли чрез различни мероприятия като специализирани полицейски операции и обявяване на тревога.
От полицейските синдикати обаче отправиха апел към ръководството на МВР да не прави това, тъй като, според тях, това би довело до взрив на недоволство в системата на МВР.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!