Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хилс ъф рок“ събира рок, метъл и алтернатив групи в Пловдив

32 групи с рок, метъл и алтернативна насоченост ще свирят на двудневния фестивал „Хилс ъф рок“ (Hills Of Rock) на 30 юни и 1 юли в пространството до стадион „Пловдив“ в близост до Гребната база. 

Водещите групи във феста са американците „Еванѐсънс“ (Еvanescence), канадците „Трий дейс грейс“ (Three Days Grace), германците „Гуано ейпс“ (Guano Apes) и холандците „Епика“ (Еpica).

Почитателите на рока ще могат да чуят и британската банда „Рейвън Ай“ (RavenEye) и шведската метъл група „И́минънс“ (Imminence).

От балканските страни гостуват „Фолк енд рол“ от Гърция, „Шазалаказу“, група, съставена от сърби и германци, и „Баска“ от Румъния.

Сред българските групи личат имената на „Кросфайър“, „Ревю“, „Севи“, „Силует“, „Медикус“, „Пиф“, „Контрол“, „Мерудия“, Дрийм скилър“ и др.

Групите ще свирят на 3 сцени – главна, световна и алтернативна, която ще даде изява на младите банди.

В огражденията на феста ще има къмпинг с душ кабини, зона за забавления, за хранене, барове, павилиони за сувенири и дори ВИП ресторант.

Няма по-голямо музикално събитие в България през това лято – заяви Иван Несторов-Амебата, чиято компания „София Мюзик Ентерпрайсис“ е организатор на феста. 

Той увери, че форумът има амбицията да се реализира ежегодно и ще се включи в рамките на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г. За тогава организаторите на феста обещават да осигурят световна звезда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!