Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Никога по никакъв повод не съм споменавал държава, която да е била корумпирана

К. Нинова: Обявихте война на президентската институция, говорейки за корупция у Румен Радев

| обновено на 28.06.17 в 10:37
Снимка: БГНЕС

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази увереност с декларация от парламентарната трибуна, че президентът Румен Радев ще се извини заради това, че във вторник депутати не са били допуснати на среща на държавния глава с кмета на Свищов Генчо Генчев, където имаше чествания по повод 140-годишнината от Освобождението на града от турско робство.

Цветанов заяви, че по Конституция президентът олицетворява единството на нацията и че става въпрос не за семейно частно парти, а за празник на цялата общественост.

Президентът на страната вмени думи, които никога не съм и изричал и обвини мен, че съм казал, че Швеция е корумпирана държава. Уважаеми господин президент, защото вчера, когато търсих президента по телефона, за да питам за неговото решение да не бъдат допуснати представители на различните институции, той не отговори. А само неговият сътрудник господин Копринков каза, че това е решение на президентската институция и няма как да бъде подложено на коментар. Искам да заявя категорично – никога по никакъв повод не съм споменавал държава, която да е била корумпирана, подчерта Цветанов.

СнимкаСъщевременно председателят на БСП Корнелия Нинова обяви в декларация от парламентарната трибуна подкрепа за действията на президента Румен Радев.

Лидерът на БСП се обърна и към групата на ГЕРБ и председателя й по повод тяхната декларация за посещението на държавния глава и народни представители в Свищов, като призова Цветанов да не обвинява президента в разделение на нацията:
Обявихте война на президентската институция, като си позволихте без никакви данни да говорите за корупция у президента Радев, както и за натиск върху експерти. Но освен тази война, обявихте война и на опозицията, като ни наричахте "убийци".

Срещу вас се изправиха майките на деца с увреждания, а ви чака и протест на полицайте - за каква сигурност, спокойствие и единение говорите? Уважавам действията на президента Радев и го подкрепяме от първия му ден до ден днешен, 
подчерта Нинова.


Във вторник във връзка със скандала за избори на изтребители президентът Румен Радев заяви в Горна Оряховица, че сме доживели да видим Цветан Цветанов да обвинява Швеция в корупция.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени