Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Просто лицемерие

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В жегите през миналата седмица млад британец отишъл в телефонната централа, където работи, облечен в къси панталони. Там началниците му направили забележка и го отпратили обратно, той излязъл и скоро се върнал, облечен в една от роклите на майка си - толкова дълга, колкото и неговите панталони. Ръководството не посмяло повече да се заяжда с него, като рекло, че занапред мъжете ще могат да работят и по къси панталони.

Само преди година бих нарекъл това европейско отношение към човека и неговите потребности, но сега нали британците вече не щат да са европейци... Както и да е - случката ми даде повод да се замисля дали отново не е дошло време да се борим за равенство между всички полове, пък и не само на тях.
Хайде да видим какво става по света от десетилетия насам. Каже ли някой, че е гей, вече има предимство пред другите, които не са като него. Достатъчно е да развее шарения байрак и всеки отстъпва крачка назад, само да не го обвинят, че дискриминира някого. При равни други условия предимство имат жените, нестандартните, цветнокожите, хората с увреждания, връзкарите и каквито още се сетите малцинства. Обикновеният, „стандартният” човек е избутан в края на опашката. А по телевизора и тази сутрин казаха, че уж вече сме били равни!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени