Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР е домакин на концерт "Тишинавтика"


На 30 юни, петък, от 19.30 часа БНР ще е домакин на концерта "Тишинавтика". В предаването "Нещо повече" един от участниците - Марина Великова, разказа какво представлява събитието: 

Всъщност това е концерт с театрална част, която допринася за още по-доброто провеждане и възприемане на концерта. Нашите концерти са ритуални концерти. Те са редки събития, които се осъществяват на необичайни места – на покриви, на високи сгради, в подземия, в изоставени помещения. Този "тишинавтски" концерт решихме и имахме добрата възможност и късмет да осъществим в Радиото, защото Радиото е един символ на предаването по ефира. На всичко отгоре този концерт ще бъде излъчван по радио "Бинар" онлайн, така че тези, които няма да могат да дойдат на концерта, ще могат да го слушат и гледат на живо.

Тези концерти се провеждат рядко, тъй като се провеждат за ограничена публика, която преминава през едно кратко сетивно пътуване, с цел да утихне, да изостри сетивата си, да се потопи в едно по-фино измерение, така че да може да възприема специфичната музика, която ние свирим на тези концерти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна