Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два медала спечелиха нашите на Европейското по борба за юноши и девойки в Дортмунд

Микай Наим
Снимка: Архив

Българските състезатели спечелиха два медала в първия ден на Европейското първенство по борба за юноши и девойки в германския град Дортмунд. Микай Наим заслужи сребърно отличие в категория 55 килограма свободна борба, след като на финала загуби с технически туш - 2:13 точки, от азера Афган Кашалов за 4:18 минути на тепиха. Преди това Наим записа три победи в елиминациите. Той се наложи с технически туш - 11:0 точки, над холандеца Адам Ел Кандуси, след това на четвъртфиналите надделя трудно над руснака Алик Хадарцев с 12:10, а на полуфинала надви и грузинеца Теймураз Ванишвили с 8:4.

В категория 66 килограма свободен стил Джемал Али взе бронз след успех с 5:4 точки над украинеца Ерик Арушанян. Али започна с успех с 10:1 срещу представителя на домакините Тино Петингер, а на четвъртфиналите се справи с 14:3 и технически туш с беларусина Александър Паулюченка. На полуфинала, обаче, той отстъпи пред азера Махал Новрузов с технически туш - 0:11.

Другите двама български представители приключиха участието си без отличия. В категория 84 килограма Велико Великов бе спрян още в първия кръг от Михай Палагия (Румъния) с 6:9, а при най-тежките - категория 120 килограма Даниел Веселинов стартира с успех над Константин Тентеев (Гърция) с 11:5, но на четвъртфиналите падна с технически туш 0:10  от бъдещия финалист Магомедамин Дибиров (Русия). В репешаж Великов загуби от молдовеца Самхан Джабраилов с 4:10.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени