Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Найденов: Имаме топ играчи в националния отбор, с тях трябва да се работи психологически

Найден Найденов
Снимка: БГНЕС

Найден Найденов напуска поста старши треньор на "Марек Юнион Ивкони", новината потвърди самият специалист специално за предаването "На финала".

Реших, че трябва да променя малко обстановката. Аз съм на принципа, че човек когато е убеден, че трябва да смени нещо, по –добре и без работа да остана, на да го направя. Така ще имам нов стимул за работа. През тези години обстановката в Марек винаги е била на много високо ниво. Отношението също. Тръгвам се с невероятни впечатления. Постигнахме всичко – четири титли, една купа, четири години играхме в шампионска лига. Това беше успех за българския волейбол и за волейбола във Дупница, допълни Найденов.

В момента преговарям с няколко отбора и един от тях е Нефтохимик. Нещата са доста напреднали. Важно е в отбора, в който ще отида да има млади състезатели и да има амбиция за развитие. До седмица ще реша къде ще отида тази година, сподели Найден Найденов.

За националният отбор и представянето му в Световната лига:

Ние не можем да си поставяме конкретни самостоятелни цели. Всяко състезание – световна ли ще е, европейско ли ще е, световно ли ще е, ние трябва да вземем максимума. Загубихме в последните години доста от инерцията. В тези мачове се видя светлина. Според мен трябва доста, доста да се работи и то основно психологически с този отбор. Топ играчи имаме в момента, но просто трябва още малко да повярват в себе си, завърши Найденов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна