Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Митев е назначен за изпълнителен директор на НДК

Новият директор трябва да реализира най-спешната обществена поръчка - за гарантиране на сигурността на сградата по време на предстоящото европредседателство

| обновено на 30.06.17 в 14:12
Снимка: БГНЕС

Новият изпълнителен директор на НДК е Ангел Митев. Това съобщи министърът на културата Боил Банов. До днес Митев е изпълнявал същата длъжност в държавното дружество "Реставрация".

Банов подчерта, че изборът на изпълнителния директор и на състава на Съвета на директорите е временен и е изцяло подчинен на целите на бъдещото европредседателство на България и завършването на ремонтите качествено и в срок.

Новият директор трябва да реализира най-спешната обществена поръчка - за гарантиране на сигурността на сградата по време на предстоящото европредседателство, обяви министър Банов. Той аргументира решението да бъде назначен Митев за директор: 

Трябват ни просто компетентни хора в момента, които веднага да могат да влязат, да могат да преценят, да могат да направят всичко необходимо, да слагат своите подписи буквално от вторник.

Спешната поръчка по въпросите на сигурността е ключова. Там има изисквания и ангажименти от Европейската комисия. Въпросите за сигурността са много важни. Тя трябва да бъде на много високо ниво - клас, който за България не е правен до момента и времето там напредва.


Министър Банов допуска възможността подалият оставка като директор на НДК Мирослав Боршош  да бъде върнат на поста, след като приключат ремонтите и проверката на прокуратурата за тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна