Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова започва срещу Сара Ерани на Уимбълдън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуфиналистката от 2010 година Цветана Пиронкова ще играе срещу италианската Сара Ерани в първия  кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

29-годишната Пиронкова попадна в горната половина на схемата, в която водачка е финалистката от миналия сезон и номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия), която ще започне срещу квалификантка. Пловдивчанката е 149-а в световната ранглиста в момента.

30-годишната Ерани е 74-а в класацията на УТА. Тя има девет титли на сингъл и 25 трофея на двойки. Италианката на два пъти е достигала до трети кръг на тревата в Лондон през 2010 и 2012 година, а на двойки печели титлата през 2014 година.  

Двете имат четири срещи помежду си досега, като са си разменили по две победи. За последно те играха през 2016 година на "Ролан Гарос", където Пиронкова победи убедително с 6:3, 6:2. По-рано същата година Ерани пък спечели в Доха с 1:6, 7:5, 6:3.

От другите претендентки за титлата поставената под номер 2 Симона Халеп (Румъния) ще започне срещу квалификантка, двукратната шампионка през 2001 и 2014 година Петра Квитова (Чехия) ще играе срещу шведката Йохана Ларсон.

Финалистката от 2015 година Гарбине Мугуруса (Испания) ще стартира срещу Екатерина Александрова (Русия), а петкратната победителка Винъс Уилямс (САЩ) ще се изправи срещу белгийката Елизе Мертенс.

В друг интересен сблъсък от първия кръг финалистката през 2012 година Агниешка Радванска (Полша) ще играе срещу Йелена Янкович (Сърбия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени