Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отново атакува медиите

БНР Новини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп атакува за пореден път медиите като ги противопостави на нуждите на избирателите. През уикенда Тръмп публикува и видео в Туитър отпреди десет години на инсценирано сбиване с негово участие. Във видеото той нокаутира мъж, чието лице е прикрито от лого на Си Ен Ен.

В отговор на клипа от Си Ен Ен заявиха, че той насърчава насилието срещу репортери и показва, че поведението на Тръмп не подхожда на заемания от него пост. От телевизията посочват: Ние ще продължаваме да вършим работата си. Той трябва да започне да върши своята.

Комитетът на репортери по свободата на медиите настояват, че публикацията на Тръмп от вчера е заплаха за физическо насилие спрямо журналисти.

Към момента Белия дом не е отговорил на запитванията за последните нападки срещу медиите, но по време на гостуване по телевизия Ей Би Си съветникът по национална сигурност Том Босерт каза, че според него никой не би възприел видеото като заплаха.

По-късно през деня самият президент написа в Туитър: Нечестните медии никога няма да успеят да ни попречат да постигнем целите си от името на великия американски народ.

Миналата седмица Доналд Тръмп отправи редица лични нападки срещу телевизионни водещи от либерално настроен канал – действие, осъдено както от демократи, така и от републиканци. Тогава от администрацията му заявиха, че с коментарите си президентът просто отговаря на постоянните медийни атаки срещу него. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!