Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските туристи, блокирани на бургаското летище, поетапно се извозват към Русия

Снимка: БУЛФОТО

Руските туристи, които са блокирани на бургаското летище, поетапно се извозват към Русия. Полетите за Москва и Санкт Петербург са възстановени от снощи. Някои от летовниците искат да съдят националния авиопревозвач.

Десетки руски граждани не можаха да пристигнат в родината си заради мереологичните условия. Забавянията от петък се наваксват. Полетите са възстановени от снощи - обясниха от бургаското летище. 

Близо 600 души на ден чакат - каза почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев. Те са били посетени от вицепремиера Валери Симеонов и бургаския кмет Димитър Николов
Има оплаквания, че недостига храната, памперси. Това, което видяхме е, че действително храна и вода има. Хората казват, че искат да съдят авиокомпанията за неизпълнени договорни отношения. Ония ден излетя самолет, който 15 часа беше чакал.

В официално съобщение на националния превозвач се казва, че са осигурени храни и напитки. Ситуацията трябва да се нормализира изцяло до утре вечер. За да се осигури по-бърз превоз, част от пътниците са насочени към полети на други авиокомпании. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна