Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водни войни "ще залеят" София

Снимка: фейсбук профил

Дори след краткото захлаждане, слънцето вече се връща и пак ще "се радваме" на летните горещини. Трудната част е, че ще трябва да мислим как да се разхладим. Но някои активни млади хора вече са го измислили вместо нас.

"Водни войни" в София! Събитие, което организират тази събота пред Националния дворец на културата. А основната идея е да провокира хора от различни възрасти да се забавляват и да се чувстват като част от едно цяло. „Въоръжението", което ни трябва, може да бъде от шишета, кофи, водни пистолети, пушки и каквото друго измислим.

Инициативата е на Андрей Андреев, който за трета поредна година организира подобно събитие в Габрово, а тази година е решил да провери дали и софиянци ще харесат водната война. Разговаряме и с Ясар Маркус от Фондация „Да събудим България“, част от организаторите на "Водни войни" в столицата.
 
Екипът на събитието търси и доброволци, които ще помогнат за организацията. Така че, ако искате да сте част от всичко това, може да им пишете на страницата във фейсбук. Както и да предлагате игри и музика.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени