Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парична гаранция от 3 хиляди лева за нападателя на незрящите туристи в Несебър

21-годишният Тодор Николов от Несебър, който нападна група незрящи туристи от Словакия на улица в стария град, ще трябва да плати парична гаранция от 3 хиляди лева. Това реши Районният съд в града с мотив, че той е болен и трябва да се лекува. От прокуратурата отново поискаха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Преди началото на съдебното заседание обвиняемия Тодор Николов се извини за поведението си.

Да, извинявам се! Грешката е голяма. Не беше умишлено. Просто в момент на уплаха така съм реагирал.

Според съдебно-медицинската експертиза той страда от високо кръвно налягане и хипоталамична дисфункция, която води до наднормено тегло и изоставане в половото развитие. Неговият адвокат Веселина Василева поиска по-лека мярка за неотклонение като „подписка“ или „домашен арест“.

Защото има заболявания, които не позволяват лечението да бъде осъществявано в условията на арест. До 23-ти е бил в болница, на 24-ти се случва този инцидент. В никакъв случай не оправдавам неговата постъпка, но не считам, че това е едно тежко престъпление.

От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка“задържане под стража“. Как така Тодор Николов е здрав за нагли престъпления, а болен когато трябва да понесе санкции от Закона, попита прокурора по делото Радост Бошнакова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени