Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Предстоящата днес среща между президентите на САЩ и Русия в кулоарите на форума Г-20 в Хамбург е водеща тема в американските и британски вестници. 

Доналд Тръмп и Владимир Путин се изправят един срещу друг в решителен двубой, в който тестостеронът ще е в големи количества, а светът ще отсъди кой е взел надмощие, пише в. Ню Йорк таймс.

Всеки от двамата си е изградил почти карикатурен имидж на хипермъжкар: Путин язди кон гол до кръста, отстрелва тигри и поваля противници на тепиха за джудо, Тръмп се опитва да гледа заплашително към камерата, отбелязва американското издание.

Напълно възможно е Тръмп да направи огромна грешка в Хамбург, например ненадейно да "продаде" Украйна или да предложи на Русия безусловно облекчаване на санкциите, пише в. Гардиън. Путин ще надуши егоцентричността и ще играе с нарцисизма на американския президент, допълва изданието.

Търпеливата дипломация на германския канцлер Ангела Меркел ще бъде подложена на изпитание от "оста на тестостерона" Путин – Тръмп, а към това дуо може да се включи и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, четем на страниците на Уолстрийт джърнъл.
   
А вестниците в Турция коментират друга среща – тази между турския президент Реджеп Ердоган и канцлера Ангела Меркел в навечерието на форума в Хамбург . 

Вестник Хюриет посочва, че Ердоган бил подготвил "трудни въпроси към Меркел". По време на разговора Меркел е заявила пред Ердоган искреното си желание за възстановяване на двустранните отношения между Берлин и Анкара, пише в. Акшам

В изявленията си пред журналисти на път за Германия турският президент е обвинил Германия, че осигурява подкрепа за тероризма. Той също така е критикувал Берлин, че не е взел мерки във връзка с окачването на плаката пред канцлерството, подтикващ към убийството му, отбелязва още турският вестник.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна