Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Град в България предлага по-добри условия за правене на бизнес от София, според доклад на Световната банка

Един град в България предлага по-добри условия за правене на бизнес от София, според доклад на Световната банка за правене на бизнес в Европейския съюз с фокус България, Унгария и Румъния. 

По-късно днес ще стане ясно кой е този град, при представяне на доклада от регионалния директор на Световната банка за Европа и Централна Азия Аруп Банерджи

Докладът изследва регулациите и ефекта им върху възможностите за правене на бизнес в различни градове в България, Унгария и Румъния, обясни специално за "Хоризонт" Аруп Банерджи, който ръководи брюкселския офис на Световната банка.

Има български градове, които в някои сфери се представят по-добре от средноевропейското ниво и по-добре от градовете в Румъния и Унгария. В други сфери българските градове се представят по-лошо. Има един български град, който е толкова по-добър от София, че ако я замести в Дуинг бизнес интернешънъл, България ще се качи с 25 места в класацията.

Най-известният доклад на Световната банка "Дуинг бизнес" се фокусира единствено върху столиците, но не и този.
Този доклад е част от множеството дейности, които ние развиваме в ЕС и е направен в партньорство с Европейската комисия. Например за България "Дуинг бизнес интернешънъл" е фокусиран единствено в София, а в новия ни доклад ние разглеждаме регулациите в шест града, разбира се, София, но също така Бургас, Плевен, Пловдив, Русе и Варна. В Румъния разглеждаме девет града, а в Унгария седем.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени