Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фолклорна екзотика на "Златен прах" 2017 в Челопеч

Снимка: youtube.com
15 фолклорни групи от различни, екзотични страни ще разкажат чрез танц за своята култура, история и национални традиции в рамките на Четвъртия международен фолклорен фестивал „Златен прах“ Челопеч.

Той ще се проведе от 20 до 23 юли на сцената на единствения по рода си покрит амфитеатър в парк „Корминеш“, в село Челопеч.

Фестивалната програма е четиридневна и включва вечерни концерти на гостуващите международни ансамбли. В два от дните се провежда конкурс за оценка на изпълненията на български вокални групи, хорове, фолклорни танцови ансамбли и колективи.

Изпълненията в конкурсната част се оценяват от професионално жури. Това каза за Радио "София" Маргарита Богданова - директор на Международния фолклорен фестивал „Златен прах“ Челопеч.

Село Челопеч е разположено в южните склонове на Стара планина и се намира на 70 км. източно от София. Безспорен водач сред туристическите атракции в селото е парк „Корминеш“. Освен сцена на Международния фолклорен фестивал „Златен прах“, амфитеатърът посреща и детския фестивал „Моята песен за България“, кукерски карнавал, рокерски събори и лятно кино.

Вечерните концерти ще са от 19:00 часа, а входът е свободен.

Още за програмата на фестивала - чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени