Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боршош обяви, че е получил призовка като обвиняем

| обновено на 14.07.17 в 19:21
Снимка: БГНЕС
Бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош обяви, че е получил призовка като обвиняем, и я публикува в профила си във Фейсбук няколко часа след като от прокуратурата опровергаха твърденията, че ще му бъде повдигнато обвинение.

От факсимилето на призовката става ясно, че Боршош трябва да се яви на 20 юли в 10 ч. при следовател Вихър Миланов на ул. „Съборна“, където от известно време се помещават следователите от спецзвеното „Антикорупция“. Изрично е уточнено, че може да е с адвокат, какъвто е задължителен при повдигане на обвинение. Става ясно и че бившият директор на НДК се е подписал, че е получил призовката, днес в 11 ч. и 25 мин.

По същото време пред журналисти градският прокурор на София Емилия Русинова отрече Боршош да е пред обвинение, защото делото НДК било съвсем в началото.

„Вероятно всички знаете, че се касае за един много голям обем от договори, които следва да бъдат изследвани, за да се направи преценка за точните действия или лица, които евентуално са извършители на деянието. В момента, в който бъдат събрани такива доказателства, че едно или друго лице е извършител на деяние, то ще получи призовка и ние ще съобщим,“ каза Русинова.

Час по-късно и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова подробно обясни, че все още се събират документи. Сравнява се дали отпуснатите за европредседателството 17 000 000 лв. не са харчени за друго: „Когато сме готови с анализа на тези документи, тогава ще можем да дадем повече информация“.

Получил призовката и чул тези изявления, Мирослав Борош пише във Фейсбук: „Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам, какво да правя? Да ида или да не ида - това е въпросът.“  От прокуратурата казаха само, че запазват мълчание.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени