Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици се простиха с Кристиан Таков

Снимка: Надежда Николова

Близки, познати и политици се простиха с Кристиан Таков, преподаватeл по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Въпреки дъжда и студеното време, паркът пред столичния храм "Свети седмочисленици" беше изпълнен с много граждани, дошли да кажат последно сбогом на доц. Таков, който беше и съветник на президента Росен Плевнелиев. За Кристиян Таков се спомниха Плевнелиев и Татяна Дончева

Неговата следа остава. Доказателството го виждаме всички днес тук. Въпреки проливния дъжд, толкова много хора заедно с последния път, но заедно по завета на Кристиян. Той беше човек, който вярваше, че върховенството на правото е над всичко останало. Той беше човек, който вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора, а то беше, че за доброто трябва да се борим всеки ден. Кристиян Таков беше много светъл човек, изключителен оратор. Човек на духа, на закона, борец и на мен ми се ще много, много млади българи да се запалят от неговия пример - каза Росен Плевнелиев.

Всички знаехме от няколко години, че си отива от рак и се чудехме на всички избори как е възможно този човек, който не знае още колко му остава, да има такъв дух и такова желание да насити последните си седмици, месеци, може би дни с делото, в което вярваше. Да си спомняме за този човек, който умирайки от рак, непоказвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше - сподели Татяна Дончева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна