Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти в чуждестранния печат

"Шок и ужас за данъкоплатците в Гърция, тъй като налозите, които са призовани да платят, сега са двойно по-високи от миналата година", пише в заглавие в. "Катимерини". Данните показват, че данъците са скочили средно с 35-40 на сто, а в някои случаи увеличението е и двойно.

Вестник "Прото тема" коментира, че завишените данъци са резултат от споразумението, подписано от правителството с международните кредитори в рамките на третия спасителен пакет финансова помощ. Договорените промени ще засегнат близо 2 и половина милиона данъкоплатци.

В навечерието на посещението на сръбския президент Александър Вучич в Съединените щати бившият външен министър Вук Йеремич публикува авторски текст във "Вашингтон пост". В текста Йеремич обвинява Вучич в потъпкване на основните права и свободи, като така отдалечава Сърбия от Европейския съюз.

Вестник "Вашингтон пост" пише, че Обединените арабски емирства са ръководили хакерското нападение срещу катарски правителствен информационен сайт през май. В резултат на кибератаката бяха публикувани фалшиви изявления от името на емира на Катар, които доведоха до острата криза между малкото, но богато и влиятелно, емирство и негови съседи от района на Персийския залив.

През периода от април до юни 2017 г. екипът на Доналд Тръмп е изразходвал близо 678 000 долара за юридически консултации. Това съобщи списание "Политико", като се позова на финансови данни, предоставени от екипа на държавния глава. Разходите за юристи, правени от приближените на Тръмп, съществено нараснали, откакто се разследва приписваната на Русия намеса в президентските избори.

"Ню Йорк таймс" съобщава, че държавният глава на Съединените щати е наел авторитетен адвокат, който ще подпомага личния юрист на Тръмп. Президентската администрация разчита този професионалист да убеди Доналд Тръмп, че трябва да информира предварително помощниците си за вземаните решения и да не ги поставя в неловко положение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени