Летище София отчете 37 процента ръст на пътниците през юни

Снимка: www.sofia-airport.bg

С 37 процента са се увеличили пътниците през месец юни, съобщиха от Летище София.

Увеличението е тенденция за пореден месец.

Пътуващите по вътрешните линии през изминалия месец са се увеличили с 85 на сто, а тези по редовните международни линии - с 36 процента, сочи статистиката.

Обслужени са над 570 хиляди пътници, две трети от които - на Терминал 2.

Пътуващите с чартъри също са повече с една четвърт, което се дължи на големия брой пътуващи по турските, гръцките и хърватските курорти.

Повишен е и броят на обработените товарни и пощенски пратки, информират още от столичната аерогара.


Още от категорията

Цената на суровия петрол продължава да се понижава

Петролните фючърси се намират под нов натиск от продажби по време на търговията в сряда, тъй като търговците и инвеститорите продължават да изглеждат притеснени от възможността за нарастване на производството в момент, когато търговското напрежение между САЩ и Китай може да се отрази негативно на глобалния икономически растеж и респективно върху..

публикувано на 18.07.18 в 11:33

Lloyds Bank планира да има цели три дъщерни дружества в ЕС след Брекзит

Lloyds Banking Group планира да работи с три свои дъщерни дружества в континентална Европа, след като Великобритания напусне ЕС, съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с въпроса. Това е пореден знак как предстоящият Брекзит ще раздроби банковата индустрия, която от много време насам беше концентрирана предимно в Лондон. Най-големият..

публикувано на 18.07.18 в 10:40

"Файненшъл Таймс": В сряда Google е изправена пред рекордна глоба от ЕС относно операционната система Android

Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. е изправена в сряда пред рекордна глоба от страна на Европейския съюз относно твърденията за нарушаване на антитръстовите правила, свързани с мобилната операционна система Android за мобилни телефони, съобщава "Фиайненшъл Таймс". Информацията не е нова, като "Файненшъл Таймс" съобщи за подобно..

публикувано на 18.07.18 в 10:14
„Еър форс 1“ каца на летище в Шотландия при неотдавнашната визита на US президента Доналд Тръмп във Великобритания.

"Боинг" получи $3,9 млрд. договор за два нови президентски самолета

Американската самолетостроителна компания „Боинг“ получи договор на стойност 3,9 милиарда долара за два нови самолета 747-8, които ще бъдат използвани като „Еър форс 1“ от американския президент, предаде БТА. Самолетите трябва да бъдат доставени до декември 2024 г. Те ще бъдат в цветовете на американски флаг - червено, бяло и синьо, вместо в..

публикувано на 18.07.18 в 09:55

Очаква се България да подаде искане за присъединяване към механизма за тясно сътрудничество с ЕЦБ

Писмото с искане за присъединяване към механизма за тясно сътрудничество с Европейската централна банка се очаква да бъде изпратено днес. Това трябва да стане след правителственото заседание, на което финансовият министър Владислав Горанов ще получи мандат за изпращането на молбата. Механизмът за тясно сътрудничество е подготвителният етап за членство в..

публикувано на 18.07.18 в 04:29

Доларът поскъпва след позитивната оценка на шефа на Фед за американската икономика

Щатският долар поскъпва на валутния пазар, след като председателят на Фед Джером Пауъл направи позитивна оценка за представянето на икономиката на САЩ и в същото време сякаш омаловажи потенциално негативното влияние на търговското напрежение в световен план върху перспективата за по-нататъшно затягане (повишаване) на американските лихви...

публикувано на 17.07.18 в 18:23
Джером Пауъл от Фед

Джером Пауъл: Фед ще продължава да повишава постепенно лихвените ставки

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви във вторник пред банковата комисия на Сената, че силният икономически растеж и стабилната инфлация би трябвало да задържат централната банка на САЩ по пътя на постепенно повишаване на краткосрочните лихвени проценти. "Входящите данни показват, че успоредно със силния пазар на труда,..

публикувано на 17.07.18 в 17:55