Египет въвежда нови правила за влизане в страната за граждани на Катар

БГНЕС

Египет въвежда нови правила за влизане в страната на граждани на държавата Катар. От жителите на емирството ще се изисква предварително да получават входни визи за определен срок. 

Новите правила влизат в сила от 20 юли и важат за всички летища, сухопътни и морски пунктове за пресичане на границата с Египет.

Изключения се правят за членове на семейства на египтяни, както и за катарски студенти, учещи в египетски университети. Те могат да получат 3-месечна входна туристическа виза при кацане на едно от египетските летища.

print Отпечатай
Още от категорията
Еманюел Макрон

Рейтингът на президентът на Франция Еманюел Макрон е спаднал

Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон е спаднал с 10 процента през юли, сочи проучване на "Ифоп". Това е най-сериозният спад за нов президент от 1995 г. насам при мандата на Жак Ширак . Последното изследване е публикувано в "Журнал дьо диманш" и показва, че през юли 54 процента от французите са били доволни от Макрон. През юни процентът е..

публикувано на 23.07.17 в 15:22
Файез ал Сарадж

Либийският премиер Файез ал Сарадж и командир Халифа Хафтар ще преговарят в Париж във вторник

Командир Халифа Хафтар , който контролира Източна Либия, и премиерът на подкрепяното от ООН либийско правителство Файез ал Сарадж ще се срещнат във вторник в Париж. Това предаде Ройтерс, като се позова на дипломатически източник. Двамата ще разговарят за споразумение за разрешаване на кризата в страната. Преговорите са организирани от Франция...

публикувано на 23.07.17 в 14:05
Красимир Каракачанов

Кр. Каракачанов: Трудностите, които трябва да преодолява армията, са свързани с недооценяването на ролята и значението и

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов , който преди дни наблюдава многонационалните учения, в които участваха и български военни, определи твърденията, че армията ни може да изпълнява само частично функциите, възложени и от Конституцията, като „политически спекулации“. В интервю в ефира на „Хоризонт“ Каракачанов подчерта, че е оттеглил..

публикувано на 23.07.17 в 13:55
Стоян Мирчев

Стоян Мирчев: Не вярвам, че ГЕРБ ще създаде закон, който да се бори наистина с корупцията

БСП се подготвя да предложи свой антикорупционен закон, който ще бъде представен през септември в Народното събрание, заяви депутатът от Парламентарната група “БСП за България" Стоян Мирчев в предаването „Неделя 150“ на „Хоризонт“. Според него основанията за това са, че с разработвания в момента антикорупционен законопроект ГЕРБ не предлага нищо..

публикувано на 23.07.17 в 13:47
Цецка Цачева

Цецка Цачева: Новият антикорупционен проектозакон - на публично обсъждане след седмица и приет до края на годината

До края на този месец проектът за нов антикорупционен закон трябва да бъде обявен за публично обсъждане, този ангажимент пое министърът на правосъдието Цецка Цачева в интервю за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“. По този начин според нея през септември законопроектът ще бъде на вниманието на народните представители и депутатите от всички..

обновено на 23.07.17 в 12:35
Робърт Мълър

Според американски медии съветниците на Тръмп проучват екипа на специалния прокурор Робърт Мълър с цел да го дискредитират

Според публикации в американската преса, съветниците на президента Доналд Тръмп проучват екипа на специалния прокурор Робърт Мълър . Мълър провежда разследване за руска намеса в изборите за президент миналата година, в това число за връзки между Москва и хора от обкръжението на Тръмп. Смята се, че правният екип на Тръмп търси начини да дискредитира..

публикувано на 23.07.17 в 08:48

Републиканци и демократи се споразумяха за промени в законодателството, които ще позволят нови санкции

Републиканците и демократите в Съединените щати се споразумяха за промяна в законодателството, която ще позволи нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея.  По този начин се ограничават евентуалните опити на президента Доналд Тръмп да издейства отмяна на мерките срещу Москва.  Предвижда се Камарата на представителите да гласува във вторник по..

публикувано на 23.07.17 в 07:37