Най-малко девет души загинаха от внезапно излял се пороен дъжд в Аризона

Най-малко девет души загинаха от внезапно излял се пороен дъжд в националния парк "Тонто" в Аризона. 

Група от 14 души дошли на екскурзия до популярния вир Колд спрингс. Те плували в естествения водоем, когато били изненадани от бързо придошлите води. Тринайсетгодишно момче е в неизвестност. Спасителите са намерили телата на пет деца и четирима възрастни. Четирима оцелели са откарани в болница.

Силни бури в района на столицата на щата Финикс причиниха срив в енергоснабдяването, наводниха участъци от магистрала и принудиха въздушните диспечери да отклоняват полети.
Още от категорията

В Благоавград започна фестивалът "Франкофоли"

В Благоевград започна фестивалът "Франкофоли". Той се провежда за четвърта поредна година и е включен в 100-те музикални франкофонски събития на Министерството на външните работи на Франция. "Благоевград се превръща в арена на културата от световен мащаб", каза за БНР заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. Министерство на външните..

публикувано на 22.06.18 в 21:22

Изпратиха 36-ия контингент на Българската армия за мисията на НАТО в Афганистан

В Плевен с тържествен ритуал изпратиха поредните  български военни за участие в мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа". Много близки и приятели дойдоха на площад "Възраждане", където се състоя тържествената церемония по изпращането на 36-тия контингент за мисия на НАТО в Афганистан. Плевенски свещеници отслужиха молебен за здраве на..

публикувано на 22.06.18 в 20:55
Палатковият лагер в протест срещу нерешаването на проблемите на деца с увреждания пред парламента в София.

Протестиращи майки искат да знаят как се финансират организациите на хората с увреждания

Протестиращите пред парламента майки на деца с увреждания са поискали по Закона за достъп до информация данни - с какви средства държавата финансира от бюджета и по оперативни програми Национално представителните организации на хората с увреждания. „Искаме да се говори с цифри и факти, както и с конкретика, защото е много лесно да бъдем..

публикувано на 22.06.18 в 19:03
Каварна

Община Каварна е без готов Общ устройствен план четвърта година

Четвърта година община Каварна е без готов Общ устройствен план. Възложител на поръчката за изготвянето му е Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а изпълнител е Националният център за териториално развитие. В началото на 2016 година Министерството на околната среда и водите дава отрицателна оценка на проекта поради..

публикувано на 22.06.18 в 18:53

Община Трекляно се подготвя за събора на българо-сръбската дружба в местността "Славчето"

Най-малката община в България е Трекляно, която е с население под 500 жители в 19 съставни села на границата със Сърбия, стяга най-големия си празник от културния си годишен календар – Събора на българо-сръбската дружба в местността "Славчето“ до самата гранична бразда. Срещата е в събота – 23 юни. Съборът се прави още от 70-те години на..

публикувано на 22.06.18 в 18:14
Бойко Борисов пусна в профила си във Фейсбук снимки от срещата с руските журналисти.

Борисов разговаря с руски журналисти

С група руски журналисти е разговарял днес премиерът Бойко Борисов. Във Фейсбук страницата си той информира, че те са в София в рамките на Българското европредседателство и по покана на външното ни министерство. По думите му, те се интересували от политиката на Евросъюза за справяне с миграцията, постигнатите договорености по време на..

публикувано на 22.06.18 в 18:14
Днес в Шуменския окръжен съд бе поредното заседание по делото за влаковия инцидент в Хитрино.

Съд нареди допълнителна експертиза на инцидента в Хитрино

Допълнителна пожаротехническа експертиза ще бъде направена за влаковия инцидент в Хитрино. Това реши Шуменският окръжен съд на днешното заседание по делото, по което обвиняеми са машинистите на дерайлиралия влак Димитър Михнев и Радослав Петков. Според представената експертиза причината за взривяването на пропилена от дерайлиралата цистерна..

публикувано на 22.06.18 в 17:35