Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава борбата с последиците от циклона, който удари Гърция

| обновено на 18.07.17 в 12:08
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава борбата с последиците от циклона, който удари Гърция. Най-силно е засегнат е полуостров Халкидики, където много райони са под вода.

Бествено положение е обявено в Ситония, където почиват много българи. Много от туристите, които са летували на къмпинг, се изнесоха и прекъснаха почивката си. Пожарните служби вадят от калта десетки автомобили. Напускат също и туристи, настанени в хотели, защото след проливният дъжд са необходими няколко дни, докато водата в морето стане отново приятна за плаж. Пострадали няма, но материалните щети са огромни, коментират собственици на хотели и магазини, които и днес отводняват приземните етажи. 

Циклонът засегна почти всички части на Гърция, дори и островите. На места водата отнесе и пътни настилки.

Метеоролозите съобщават, че в последните часове циклонът се измества на изток и напуска Гърция.

Няма пострадали българи след поройните дъждове в Гърция. Това съобщиха от Министерството на външните работи. От там посочиха, че при нужда от помощ, българските граждани могат да търсят съдействие от генералното ни консулство.

За българите, които пътуват организирано на Ситония, разказа Байко Байков - председател на Асоциацията на българските туроператори:

Условията през изминалото денонощие са били неприятни за пребиваващите в южната част на Ситония. В по-ниските части - тези, които са в близост до морето, има наводнени площи, съответно коли, палатки. Това са туристи, които пътуват самостоятелно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна