Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новини от древността в „Разчетени-те послания“ от Христо Буковски

БНР Новини
Книгата на Христо Буковски и статуетка от V хилядолетие преди Христа, открита в селищна могила край Старозагорското село Караново

„Разчетени послания, символи и реликви от българските земи“ е най-новата книга на Христо Буковски. Христо Буковски е дългогодишен журналист в списание “Отечество“ и във вестник „Земя“. Той е автор на 24 книги, сред които са „Версия: Кивот“, „Опасният архив на богомилите“, „Скритият поход на българските кръстоносци“, „Похитеното съкровище на богомилите“. Работата му на журналист и писател е посветена изцяло на популяризирането на българската история.
В книгата „Разчетени послания, символи и реликви от българските земи“ Христо Буковски подрежда в една красноречива хронология откритите по нашите земи реликви и символи от най-дълбока древност до времето на Боян Мага. Текстовете са придружени с много фотографии и илюстративен материал. Има подробен списък на използваните източници с научна литература. Читателите ще имат възможност не само да се запознаят с коментарите на автора, но и да спорят с него. Самият Христо Буковски признава: Давам си сметка, че ако съм се заблудил, съм застрашен да подведа много хора. И все пак следвам максимата на Сократ: Следвай фактите където и да те отведат.
Дали книгата „Разчетени послания, символи и реликви от българските земи“ ще помогне да си вземете с отличен изпита по история - не знам. Но усещам, че след написаното в тази книга вече сме с няколко загадки по-наясно с корените си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени